Fotograf Anders Hansson

Fotograf Anders Hansson

Om bloggen

Här kommer jag att skriva om mitt jobb och lite tankar om branschen. En stor del lär bli tankar och upplevelser från mitt frekventa resande.

Mycket kul på gång och så litet Libanon

Oktober 2013Posted by andershansson.se Fri, November 08, 2013 10:04:45
Oj nu är det mycket kul på gång. Utställningar och annat spännande verkar det bli under året som kommer. Var på DNs redaktion för att välja ut bilder tillsammans med Roger Turesson, Paul Hansen och Thomas Karlsson för ett litet projekt. Vilket gäng! En makalös samling bra bilder gicks igenom. Att Roger och Paul klarar att vara så makalöst bra år efter år är otroligt. Och det börjar bli riktigt många år nu. Men men mer om det när allt är spikat.

I september var jag i Libanon tillsammans med Parisbaserade reportern Magnus Falkehed för att göra reportage om de syriska flyktingarnas situation i Landet. Libanon med strax över fyra miljoner invånare hade vid det laget officiellt slukat mellan sju och åttahundratusen syriska flyktingar, dvs de som registrerat sig hos UNHCR. Men uppskattningarna ligger på närmare två miljoner. Och detta utan att ha några större flyktingläger i landet. Människorna inkvarteras i skolor, halvfärdiga universitet och hemma hos folk. Nya flyktingar anländer dagligen och svårt skadade transporteras över gränsen för vård på löpande band.

  • Comments(0)//fotoblogg.andershansson.se/#post5